Unrecognized scans in project even though they were recognized before.

Added by S. McKay about 5 years ago

Hi,
I'm hoping someone can help me. My office machine is seriously messed up. I am using the development version on OS X. Here is what happened:
In a project, after the students took the test, the exams were scanned and sent into AMC. this worked fine.
After that, I created grading files for the graders.
When the grading files were finished, I converted them to jpg's (to flatten them) and sent them through AMC again. This time, all of the scans came through unrecognized.

I downloaded the project onto my laptop (running the same version), and everything ran fine. So, it is not anything in the project. Something has been corrupted in amc or something amc uses.

I have: 1) exited AMC and then reloaded, 2) rebooted the computer, and 3) uninstalled amc and reinstalled it. However the problem persists. Fortunately it is working on my laptop, so I have a workaround for the two projects whose grading will be finished. However, I'm wondering what I can do.

My next step will be to completely uninstall macports and reinstall everything, but I hope it won't come to that.

Suggestions? Thanks in advance.


Replies (7)

RE: Unrecognized scans in project even though they were recognized before. - Added by Alexis Bienvenüe about 5 years ago

Can you try in debugging mode (from the Help menu), and post the produced log file?

RE: Unrecognized scans in project even though they were recognized before. - Added by S. McKay about 5 years ago

Thanks,
I guess I have ignored the fact that there is a debugging mode :-) I looked at it, but couldn't really tell from that what is wrong. I am hopeful you can.

RE: Unrecognized scans in project even though they were recognized before. - Added by Alexis Bienvenüe about 5 years ago

Can you open the Look at scans window, click preprocess on one scan, and post a screenshot?

RE: Unrecognized scans in project even though they were recognized before. - Added by S. McKay about 5 years ago

I did that yesterday. When I did, instead of the picture of the scan with whichever recognized dots connected by lines, I just get a black page. I don't think that would be very useful as a screenshot, but if you still want it, I'll post it.

RE: Unrecognized scans in project even though they were recognized before. - Added by Alexis Bienvenüe about 5 years ago

The black page is at the right and the correct scan at the left? Can you post one of the scans?

RE: Unrecognized scans in project even though they were recognized before. - Added by Alexis Bienvenüe about 5 years ago

What is the Edit/Preferences/Scan/Scan conversion/Black&White conversion threshold value? It should be something like 0.6…

RE: Unrecognized scans in project even though they were recognized before. - Added by S. McKay about 5 years ago

It is 1.00. I looked on my laptop and it was set to 0.60. Somehow that setting was changed on my office machine. I did not change it deliberately, but I must have done so accidentally. I changed it back to 0.60, and it's working fine now.

Thanks, Alexis, for your kind patience and help.

(1-7/7)