Annotation/export not working

Added by Brittany Lott over 6 years ago

I have looked through the documentation and questions in the forum and haven't found an answer to this one, but I apologize if this is a repeat. I've used AMC correctly a few times and am only making slight changes in my files from quiz to quiz (small changes in the header and changing the questions). Because I'm starting with files I know worked previously, I'm baffled as to why I'm getting these errors. I hope it is an easy fix for someone who understands the program better than I do.

Everything worked perfectly for my first quiz, but I can no longer get AMC to automatically associate students with the scanned quizzes, even though I am still using the command \AMCcode in my source file. That's ultimately not a big deal, because I have had success using the manual association, but I noticed that when this error started happening, I also found that AMC would no longer annotate pdf files for individual students or export grades to a .csv file. Could those errors be related? It does appear to be creating appropriate .jpg files, so I could just send those to my students, but I would really like to export the marks to Excel.

I have uninstalled and reinstalled Auto Multiple Choice 1.2.1 (svn:1403) [using MacPorts] on MacOSX and my X11 is outputting errors like this:

Gtk-WARNING **: Attempting to set the permissions of `/Users/burrito/.local/share/recently-used.xbel', but failed: No such file or directory at /opt/local/lib/AMC/perl/AMC-gui.pl line 7093.
  • unhandled exception in callback:
  • Unknown encoding '' at /opt/local/lib/AMC/perl/AMC-gui.pl line 3943.
  • ignoring at /opt/local/lib/AMC/perl/AMC-gui.pl line 7093.

I'm not sure what kind of information you need, so I've attached the two files I use to create the quizzes (questions.tex is just the questions that are called up in PIB.tex). Please let me know what other details you need in order to figure out what's going wrong.

Thank you so much!
Brittany

PIB.tex (2.7 kB)

questions.tex (2 kB)


Replies (10)

RE: Annotation/export not working - Added by Alexis Bienvenüe over 6 years ago

Can you open this project while in debugging mode (from Help menu), and send the log file?

RE: Annotation/export not working - Added by Brittany Lott over 6 years ago

Yes--I tried to go through all of the motions again, but please let me know what else I can provide. Thank you so much!

RE: Annotation/export not working - Added by Alexis Bienvenüe over 6 years ago

*** unhandled exception in callback:
***   Unknown encoding '' at /opt/local/lib/AMC/perl/AMC-gui.pl line 3943.
***  ignoring at /opt/local/lib/AMC/perl/AMC-gui.pl line 7093.

Any blank encoding setting in Edit/Preferences/Main/Internationalization?
[  40129,   3.13] Format : -1
*** unhandled exception in callback:
***   Can't locate object method "hide" via package "AMC::Export::register::-1" (perhaps you forgot to load "AMC::Export::register::-1"?) at /opt/local/lib/AMC/perl/AMC-gui.pl line 1305.
***  ignoring at /opt/local/lib/AMC/perl/AMC-gui.pl line 7093.

Which format did you select in Report/Marks export? (first popup-menu in the tab)

RE: Annotation/export not working - Added by Brittany Lott over 6 years ago

The popup-menu did not allow me to select anything--the button does not allow me to click. Here is a screen shot.

RE: Annotation/export not working - Added by Brittany Lott over 6 years ago

Yes, blank encoding--what do you recommend these blanks say?

RE: Annotation/export not working - Added by Alexis Bienvenüe over 6 years ago

The popup-menu did not allow me to select anything

This is weird. Can you try the following command and report any output?

/opt/local/bin/perl5.22 -MAMC::Export::ods -le ''

Yes, blank encoding--what do you recommend these blanks say?

There is no problem for headers settings to be blank.
LaTeX files charset is the charset used for your LaTeX files ;) UTF-8 should be OK (this is the one you used in your PIB.tex). But I'm afraid this is not the origin of the problem.

RE: Annotation/export not working - Added by Brittany Lott over 6 years ago

When I run that command in a Terminal window, I get no output. Is this what you expected? (And, you are right that the LaTeX files charset selection didn't change anything.) Thanks!

RE: Annotation/export not working - Added by Alexis Bienvenüe over 6 years ago

Can you make a new log file with LaTeX files charset set to UTF-8, to see if the Unknown encoding error disappears?

RE: Annotation/export not working - Added by Brittany Lott over 6 years ago

Wow, it's working! I closed everything out (even X11 itself) and made sure the charset was correct before opening the project and it's working perfectly now. Perhaps it didn't do anything the first time because I already had the project open when I changed the charset...? Anyway, I love this program--thank you so much for making it and being so good about responding to questions. I have a few more questions, now, but I will start new threads with appropriate titles for them.

RE: Annotation/export not working - Added by Alexis Bienvenüe over 6 years ago

Wow, it's working!

Great! I don't know how this empty setting came for you (because of the limited-choice popup menu for the setting), but I think I should add some safeguard to correct this issue.

(1-10/10)